Home
Home
Home
Home
Home
Home
Home
Home
Home
Home
Home
Home
Home
Home

Wie zijn wij...

Om een heel levensverhaal op deze website te zetten is leuk, maar daar zit niemand op te wachten. Wij willen jullie natuurlijk wel graag vertellen hoe wij in aanraking zijn gekomen met de Australian Shepherd.

  

Als eerste zullen wij onszelf even voorstellen; wij zijn Andr├ę & Sandra van Aggelen, wij wonen in Sinderen, dat is een klein plaatsje in de Achterhoek. Wij wonen daar samen met onze dieren in een (gedeelde) boerderij. Gelukkig delen wij ons hele leven al dezelfde passie, namelijk; onze dieren!

Ik (Sandra) ben gedragsdeskundige voor honden en sinds 2003 hebben wij een hondenschool. Hierdoor waren wij op zoek naar een fijn werkwillig en veelzijdig ras met veel will to please, zodat ik deze kon gebruiken tijdens de cursussen, als voorbeeld hond, maar natuurlijk ook om zelf kennis te maken met zoveel mogelijk takken van hondensport en zo kwam in 2006 onze eerste Aussie in ons leven “Mojo”, gefokt door Ellen Maaskant van Texellen, liefde op het eerste gezicht! Deze kleine pittige blue merle dame heeft ons laten zien wat een Aussie is… wat een heerlijk karakter, slim, intelligent, gedreven, een echte vriend voor het leven, eigenlijk is het niet te omschrijven wat een Aussie met je doet.

Onze tweede Aussie volgde al snel in 2008, een red merle teefje “Fuzz” gefokt door Brenda v.d. Ende van Indian Outlaw’s. Fuzz komt uit dezelfde lijn als “Mojo”, de vader van “Fuzz" en de moeder van “Mojo” zijn namelijk broer en zus. Met “Fuzz” wilden we in de toekomst graag een keer een nestje fokken. Wij wilden dit graag goed doen, dus hebben ons goed ge├»nformeerd bij de rasvereniging en diverse collega fokkers. Wat voor ons voorop staat, buiten het feit dat de teef natuurlijk goed gezond moest zijn, is een fijn karakter! En wat een heerlijke Aussie ook weer onze “Fuzz”, dus wat dat betreft geen probleem. Ook niet wat betreft alle gezondheidsonderzoeken, dus niets stond ons nog in de weg (dachten we) om in 2011 een nestje te fokken met “Fuzz”. Toen we besloten hadden nog maar een loopsheid over te slaan en “Fuzz” later te dekken omdat er op dat moment al veel dekkingen gepland stonden moest inmiddels het jaarlijkse oogonderzoek weer worden uitgevoerd en naar 3x achtereen “voorlopig vrij” te zijn verklaard, had ze nu een haartje distichiasis en dit is volgens de reglementen van de ASCN (Australian Shepherd Club Nederland) helaas fokuitsluitend.

  

In 2012 kwam dus onze 3e Aussie “Isis”, een prachtige rode dame, gefokt door Debby Michielsen van Some Kind of Magic’s, ons Aussie team versterken. Ook weer zo’n super Aussie, enthousiast, vrolijk, baasgericht, heerlijk stabiel, sociaal en conflict vermijdend. Zij zorgt voor de juiste balans binnen onze roedel. Inmiddels heeft ook Isis alle gezondheidsonderzoeken achter de rug en kunnen wij ons al verheugen op een toekomstig nestje met haar.


Meer over onze Aussies is te lezen op hun individuele pagina.